Судењето против бизнисменот Јордан Камчев, обвинет во случајот „Плацови на Водно“, ќе почне на 16 јули.

Како што соопшти Кривичниот суд Скопје, обвинителниот акт за предметот е одобрен во целост, по што е фромиран и кривично – правен предмет.

За почетокот на главната расправа веќе се известени странките во постапката.