Со брза интервенција на пожарникарите изгаснат пожар во близина на бензинска пумпа

92

Противпожарните екипи попладнево успеаја да го изгаснат пожарот кој изби во близина на бензинска пумпа во скопската населба Радишани.

Благодарение на брзата интервенција на пет пожарникарски екипи, спречено е ширењето на пламените јазици и поголема материјална штета.

Според информациите од терен, припадниците на противпожарната бригада пожртвувано се качувале на камиони, автомобили и на оградите во близина, со цел што побрзо да го спречат ширењето на огнот.

Пожарот изби во објект околу кој имаше бујна вегетација, а според изјави на очевидци истиот настанал од искра при сечење железо.

Граѓаните во паника ги преместуваа своите возила паркирани во близина на пожарот и бензинската пумпа, која поради навремната интервенција од службите, остана надвор од дофатот на огнот.