Од 18:45 часот сообраќајот на патниот правец Маврово-Дебар, кај местото викано Ростушко Анче, е во прекин во двата правци, соопшти АМСМ.

Прекинот на сообраќајот е поради случена сообраќајна незгода.

Засега нема подетални информации за несреќата.