Сите ја бараат Јанева, а таа на боледување

688

Според информациите на Медиумската информативна агенција (МИА), специјалната обвинителка Катица Јанева од 16 јули е на боледување.

Таа боледувањето го отворила еден ден откако ја најави оставката од функцијата, кој ќе биде активирана ведаш по постигнување на договор за Законот за јавно обвинителство.

На денот на оставката, на Јанева по надерба на Обвинителството за организиран криминал и беше одземен телефонот, како дел од истрагата за случајот „Рекет“.