Силна детонација ги вознемири кумановци

732

Ноќеска во 45 минути по полноќ, на улица „Сава Ковачевиќ“ (зад Општата Болница) во Куманово, силна детонација ги вознемири граѓаните кои што живеат во реонот, околу болницата, но и пошироко, дури и до кумановската Сокалана која што се наоѓа на другиот дел од градот.

Неофицијално дознавме дека во експлозијата настрадало возилото на познат кумановски бизнисмен и советник, кое во моментот на експлозијата било пред неговата семејна куќа. Т.Д.