Обвинителката Ленче Ристоска пред почетокот на денешното судско рочиште за предметот „Талир” рече дека СЈО е сè уште живо.

На прашањето дали се прави попис на предметите во специјалното јавно обвинтелство и што ќе се случи со обвинителите и истражителите, рече дека за сите прашања поврзани со предметите ќе испратат соопштение во текот на денот.