Во текот на изминатото деноноќие, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 475 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со ковид -19.