Пронајдени 112 стебла канабис во Делчевско

129

Во делчевското село Град, во месноста Суви дол, полицијата пронајде насад со 112 стебла „канабис сатива“.

Стеблата се со висина од 75 см до три метри.

Стеблата се подигнати за вештачење, а се преземаат и дополнителни мерки и активности со цел расчистување на случајот.