ОВР Струга поднесе кривична пријава против Б.Р.(38) од тетовското село Желино поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „бесправно градење“. Тој, во текот на 2019 година, како сопственик на локација во населбата „Елен Камен“, атар на струшкото село Калишта, без соодветно одобрение и спротивно на основниот проект, започнал со изградба на викенд куќа.