Во 00.20 часот во Полициската станица Радовиш бил приведен С.П.(33) од с.Подареш, Радовишко, по кого била распишана потерница поради бегство од Психијатриска болница Негорци. Во 02.40 часот лицето е предадено во Јавна здравствена установа „Психијатриска болница“ Негорци, соопшти полицијата.