Приведени австралиски државјани што влегле во касарна во Петровец

294

Приведени австралиски државјани што влегле во касарна во Петровец, тврдат дека залуталеОбјавено пред 6 минути – 22 август, 2019Од Макфакс

Aвстралиските државјани Н.Ц. (35) и Б.А.А. (27) вчера влегле во кругот на касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец.

Тие изјавиле дека залутале следејќи ги насоките од ГПС-уредот, а имале намера да одат кон Меѓународниот аеродром „Скопје“.

МВР соопшти дека лицата биле приведени во полициското одделение во Петровец за понатамошна постапка.