Пожар на Клиниката за радиологија избувнал попладнево, при што вработените и пациентите биле навремено евакуирани.

Пожарот веќе е изгаснат и ставен под контрола. Нема повредени, додека е причинета материјална штета.

Четири противпожарни возила учествувале во гаснењето на пожарот на клиниката.

Истрагата допрва треба да покаже како дошло до пожарот.