Пожар во зградата на „Хипериум“ во Карпош

230

Избувна пожар во зградата на „Хипериум бизнис центарот“ во скопски Карпош. Се запалила трафостаница на ниво минус два, на место за паркирање. Веднаш се влучил алармот, а вработените од зградата биле евакуирани. Пожарот го гаснеле пет возила на противпожарната бригада.

– Пожарот е изгаснат, сега на паркингот работат екипи на ЕВН. Пожарот избил најверојатно од преголем напон на трафостаницата. Вработените почнаа да се враќаат во зградата, но во објектот се уште нема струја – изјави Владимир Симоновски, командант на скопската противпожарна бригада.

Дел од вработените, иако е изгаснат пожарот, се уште се пред зградата. Се чувствува непријатен мирис на стопена пластика. Пред зградата има и полиција.
Претставнинкот на „Граве“ не сакаше да даде изјава, а тоа не им е дозволено ниту на вработените.