Пожар во Вардариште

220

Пожарникари со три противпожарни возила интервенираат во гаснење на пожарот што доцна попладнево изби во Вардариште во населбата Ново Лисиче.

Од Противпожарната бригада наведоа дека гори отпадот на Вардариште, како и дека најверојатно пожарот е подметнат од несовесни граѓани.