Жител на Охрид останал без 4.500 евра, откако бил измамен преку социјалната мрежа Фејсбук, за што пријавил во полиција.

53-годишниот жител на Охрид пријавил дека на 1 март добил порака oд друг профил на социјалната мрежа со која го известиле дека е добитник на наследство, поради што побарале да стапи во контакт со адвокат од Франција.

Притоа добил информација дека како примател на наследството треба да уплати парични средства за истото да му биде префрлено на неговата трансакциска сметка.

Тој, во неколку наврати лично уплатил вкупно 3.730 евра како и 800 евра што ги уплатил негов пријател.

Полицијата презема мерки за расчистување на настанот.