Откриени 459 гранати од Првата светска војна кај „Тумба кафе“ во Битола

145

Во близина на стадионот „Тумба кафе“ во Битола биле пронајдени 459 гранати од Првата светска војна.

Според информациите на МВР, вчера во периодот од 09.50 до 15.50 часот во Битола, при изведба на градежни работи во близина на стадионот „Тумбе кафе“ биле пронајдени 459 гранати од Првата светска војна.

Истите биле подигнати од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.