Отворена постапка за постапувањето на полицијата на протестите пред Собранието

156

Народниот правобранител отвори постапка и будно ги следи настаните за постапувањето на полицијата на протестите пред Собранието на Република Македонија против Договорот со Грција за името, информира заменик народниот правобранител Васка Бајрамовска-Мустафа.

– Веќе во два случаја имаме поднесени претставки од граѓани и непосредно од заинтересирано лице кое се почувствувало повредено, во кои се укажува на наводи за користење, односно употреба на средства за присилба и употреба на сила од страна на полицијата. Постапките се во тек и се преземаат мерки во надлежните одделенија на Народниот правобранител, рече Бајрамовска-Мустафа на денешната прес-конференција.