Судењата за четири предмети на поранешното специјално обинителство продолжуваат по назначувањето нов судија поротник.

Судот ги закажа главните расправи за предметите „Титаник“ и „Топлик“ за крајот на август, а судењата за „Талир“ и „Тендери“ за почетокот на септември.

Двајца судии поротници, кои беа дел од овие судења, беа разрешени поради навршување 60 години.