Му земал пари лажејќи дека ќе му купи музички инструмент

194

Кочанчанец на возраст од 35 години во полициската станица во градот пријавил дека бил измамен од радовишанец.

Според пријавата, измамникот требало да нарача музички инструмент од Германија, за што пријавителот во два наврати на сметка му уплатил 23.500 денари. Но и покрај исплатените парични средства, радовишанецот не го добил инструментот.

Полицијата работи на расчистување на случајот.