Фото: Игор Бансколиев

Зоран Милески – Кичеец призна вина, додека Бојан Јовановски и Катица Јанева се изјаснија за невини на денешното рочиште од судењето за „Рекет“.

Милески кажа дека доброволно признава вина, односно дека „не е присилен да признае и е свесен за последиците од неговото признание“.

Судот го раздвои предметот, за да одреди ново судење за Милески. С.Ку.