Четиринаесет мигранти од Индија, Пакистан и Авганистан биле пронајдени во куќа во Ваксинце.

Според информациите на МВР, полициски службеници вчера во времето од 21 до 22:50 часот извршиле претрес во домот и други простории кај Б.А.(44) од село Ваксинце при што биле пронајдени 14 мигранти и тоа шест од Индија и по четири од Пакистан и Авганистан.

Б.А. е приведен и по целосното документирање на случајот ќе биде поднесен содветен поднесок против него.