МВР распиша потерница по Владимир Панчевски

296

Поранешниот претседател на Кривичен суд, Владимир Панчевски се бара со национална потерница која ја распиша МВР по наредба на Основниот суд во Велес. Ова следува откако во петокот, полицајците не успеаа да го пронајдат Панчевски на посочената адреса по наредбата за негово приведување. Потерницата е објавена на сајтот на Министерството за внатрешни работи.

– Панчевски Владимир, од татко Здравко, мајка Цвета, роден на 1.5.1974 во Скопје, со живеалиште на ул.Даме Груев бр.7/5-15 во Скопје, се бара по наредба за распишување на потерница на Основен суд Велес К бр.242/2019 од 14.7.2020, а врз основа на решение на судот со кое му е определена мерка притвор, поради постоење на основано сомневање дека сторил кривично дело – „Злоупотреба на службената положба и овластување“ од чл. 353 ст.2 од КЗ – пишува на сајтот на МВР.