Надлежните од одделението за педијатрија од кумановската болница пријавиле во полиција дека вчера кај нив родители донеле 14 годишно девојче од Куманово, кое испило 20 таблети.

Како што соопшти денеска СВР Куманово, девојчето било донесено во болницата во 10 часот и по укажаната лекарска помош е испратено во Клинички Центар Скопје.

За случајот известен е и јавен обвинител.