Кочанчанец додека гласал ѝ кажал јавно на сопругата кој број да го заокружи.

Против него е поднесена кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторeно кривично дело „повреда на тајноста на гласањето“.

С.М.(67) додека го остварувaл своето гласачко право на локалните избори на избирачко место 0835 во Кочани, јавно ѝ кажал на својата сопруга кој број да го заокружи, а откако бил предупреден од Избирачкиот одбор, јавно кажал за кој број гласал.