На територијата на град Скопје изречени се вкупно 140 казни, меѓу кои за возење над дозволената брзина 41 санкција, 15 за возење без возачка дозвола, четири за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Изречени се 11 казни за користење мобилен телефон, 10 прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли, пет за некористење сигурносен појас, 40 санкции за непрописно паркирани возила, информира МВР.

Од таму додаваат дека засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за поголема безбедност во сообраќајот.