Изби пожар во напуштена куќа во Кисела Вода

392

Попладнево изби пожар во напуштена куќа во скопската населба Кисела Вода, по што беа испратени две возила на противпожарната бригада кои се очекува наскоро да завршат со интервенцијата.

– Изби пожар во стара напуштена куќа, веројатно од застарената електрична инсталација на покривната конструкција. Испратени се две возила со осум пожарникари, ситуацијата е ставена под контрола и се очекува наскоро да заврши интервенцијата – вели Владимир Симоновски, командантот на скопската противпожарна бригада. М.Ж.