Мало дете вчера околу 20.30 часот на улица „Бојмија” во Скопје било каснато од куче -скитник. Случајот во полиција го пријавила мајката на детето 36-годишната А.Ж.С. од Скопје.

Напад од куче бил пријавен во полиција и на 27.11.2018, кога околу 13 часот жената Б.Т. била касната од куче на „Антон Попов” во Скопје.