Во месноста „Венец“ на брегот на Дебарското Езеро биле пронајдени експлозивни направи.

По извршениот увид од полициски екипи и претставници на Дирекцијата за заштита и спасување било констатирано дека се работи за шест рачни бомби од Втората светска војна кои, по преземени безбедносни мерки, биле поништени.