Во атарот на селто Долно Дупени биле пронајдени делови од човечко тело.

Телото го пронашле полициските службеници по претходна пријава, на местото викано „Големи Грми“.

– На 28.07.2020 во 18.00 часот во СВР Битола било пријавено дека во атар на с.Долно Дупени, ресенско, по претходна пријава за пронајден човечки череп, од полициски службеници бил извршен преглед и претрес на теренот, при што во атар на с.Долно Дупени, на место викано „Големи Грми“, биле пронајдени делови од човечки леш – информираат од МВР.

Деловите се подигнати и предадени на обдукција.