Девет сообраќајки во Скопје, повредени осум лица

272

Санкционирани се 10 возачи за пречекорување на дозволената брзина, исклучени се од сообраќај осум возачи, осум пред да се стекнат со право на управување на моторни возила и еден возач почетник.

Исклучени се од сообраќај и 12 возачи, пет технички неисправни и седум нерегистрирани.

Сообраќајната полиција изрекла мерки за непрописно паркирање за 74 возила, а пајакот подигнал 73.

Изречени се санкции за двајца возачи за поминување на црвено светло, по еден за неправилно престигнување и престројување.

Одделението за превенција при СВР Скопје денеска ќе реализира едукативни работилници во ООУ „Вера Циривири Трена“ во општина Карпош, со ученици од второ и четврто одделение, во рамки на сообраќајно воспитниот проект „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“.