Дебранец им дал речиси илјада евра на двајца измамници

162

Дебранец на возраст од 85 годни во попладневните часови на 29 јуни во полиција пријавил дека утрото, на пат во Дебар, бил измамен од две непознати лица.

Според неговиот исказ, тие се претставиле како државјани на Израел и на Црна Гора и со прикажување лажни факти го измамиле со изговор дека им требаат пари за породување на сопругата на едниот од нив.

За да им помогне, тој им дал 1.000 долари и 100 евра, а како гаранција дека ќе ги вратат парите тие му дале синџир, налик на златен, по што го напуштиле местото на настанот.

Полицијата презема мерки за расчистување на случајот.