Гром предизвика пожар кај браната „Козјак“

535

Удар на гром предизвикал пожар кај браната „Козјак“ во кој изгорела една просторија. Повредени лица нема.

Според информациите на МВР, вчера рано изутрина, околу 1 часот вработен во Електрани на Македонија – брана „Козјак“ пријавил во полиција дека просторијата за обезбедување била опожарена од удар на гром. Од екипа на Бригадата за противпожарна заштита Скопје пожарот бил локализиран.