Фото: Игор Бансколиев

Стотина граѓани побараа правда за случајот „Монструм”, односно затворање на убијците на момчињата кај Смилковското Езеро, на денешниот протест пред Кривичниот суд во Скопје.

Тие побараа преземање одговорност на правосудството и порачаа дека жртвите никогаш нема да бидат заборавени.

Незадоволните граѓани се организирале преку социјалните мрежи, за протестот под слоганот „Правда за жртвите од Смилковско Езеро“.