фото: Игор Бансколиев

Советот на Град Скопје се состана уште еднаш за да гласа за доделување парична помош на семејствата на настраданите во трагичниот пожар во модуларната ковид- болница во Тетово.

– Градот Скопје, како израз на солидарност кон семејствата на загинатите во пожарот за секое загинато лице на семејствата ќе додели парична помош од 100.000 денари во нето износ – се наведува во соопштението на градските власти.

На оваа последна седница на овој состав на Советот на Град Скопје, градоначалникот Шилегов им се заблагодари на сите советници за добрата соработка во изминатите четири години.