Гори во Градскиот парк во центарот на Скопје.
Според првичните информации запалени се бараките на поранешниот суд за прекршоци.


Од пожарот во опасност е да се зафати и угостителскиот објект „Томче Софка“.
Пожарот се шири со голема брзина и во моментов интервенираат неколку противпожарни возила.