Глоби за 537 лица за неносење маски

32
Фото: Маја Јаневска-Илиева

Во текот на изминатото деноноќие, 02/03.01.2021 година, на територијата на Република Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 537 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со ковид-19.