Фото: Игор Бансколиев

Во текот на изминатото деноноќие, 04/05.07., на територијата на Република Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 474 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со ковид-19.