Бомба од Прва светска војна пронајдена во близина на гробишта во Битолско

124

Вчера било пријавено дека во непосредна близина на гробиштата кај селото Кременица, Битолско, полициски службеници пронашле една неексплодирана рачна бомба од Првата светска војна.

МВР јави дека извршен бил увид, а бомбата безбедно била подигната од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување.