Ахмети: Никој не сака повеќе од ДУИ да се расветли „Монструм“

171

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, по неговото сведочење во Кривичниот суд изјави дека очекува судските власти да го расчитат случајот „Монструм“.

– Да нема селективна правда. Токму вакви случаи нѐ примораа нас да размислуваме за имплементација на ветинг во судството. Ние очекуваме судските власти да го разработат случајот и да го осветлат. Ние како политичка партија плативме висока цена, сите нѐ обвинуваа дека ние сме актери, дека ние сме поврзани со случајот и повеќе отколку нас што сакаме да се расветли овој случај нема никој друг, затоа што политичката цена ја плаќаме ние – рече Ахмети.