Ахмети и Бајрами ќе сведочат за „Монструм”

173

Лидерот на ДУИ Али Ахмети и обвинителот Џелал Бајрами треба да сведочат на денешното рочиште за случајот „Монструм”.

На едно од претходните рочишта беа прочитани СМС-пораки кои меѓусебе ги размениле тогашниот заменик-министер за внатрешни работи Џелал Бајрами и лидерот на ДУИ Али Ахмети, во разговорите неколку дена по петкратното убиство, на 24 априлл.

Гордана Јанкулоска и Љупчо Тодоровски Радбикот сведочеа на претходното рочиште.