Албански државјанин фатен во незаконит лов на Галичица

166

Вчера по полноќ, во полициската станица Охрид бил приведен и задржан Н.Х.Л. од Република Албанија.

Како што јави МВР во дневниот билтен, тој бил фатен при незаконит лов на планината Галичица, на место викано „Војтино“, на територијата на Македонија.