Фото: принт-скрин

Голем транспарент на кој се испечатени лицата на пратениците кои го поддржуваат францускиот предлог, вечерва беше запален пред зградата на Парламентот.

Граѓаните кои по петти пат денеска излегоа да протестираат против ултиматумот со кој се наметнува бугаризација на Македонија, го запалија платното со фотографиите од пратениците, на кое беше испишана пораката – предавници на народот.