Владата апелира до граѓаните да не се движат во шумските подрачја

Владата апелира до сите граѓани да не се движат низ шумските подрачја во земјата заради заштита на личната безбедност и заради спречување натамошно ширење на пожарите.

Во текот на утрешниот ден стапува на сила целосна забрана за движење во шумските предели низ Македонија.