Шилегов: Минатата недела ние понудивме оставки, не сме разрешени

389

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска изјави дека тој заедно со другите потпретседатели на СДСМ во текот на минатата недела ги понудиле нивните оставки, а Централниот одбор вчера ги прифатил. Шилегов порача дека треба да се прави разлика помеѓу термините разрешен, сменет и дадена оставка.

– Уште пред почетокот на седницата на Централниот одбор кажав дека нашата задача е по победата на претседателските избори да креираме внатрепартиски политики кои ќе гарантираат таква иста победа на парламентраните избори, со цел во Македонија конечно да ги елиминираме простотилокот, примитивизмот и фашизмот што ги промовира ВМРО ДПМНЕ во изминатите 15 години – изјави Шилегов.

Тој рече дека оставка даваат луѓе со интегритет, а тие покажале дека имаат политички интегритет кога ги понудиле оставките.