Фото: Маја Јанева-Илиева

По повод Христовото Восрекесние, црквата „Св. Богородица Каменско“ во Охрид синоќа, беше исполнета со многу христијани, кои меѓусебно си го честитаа најголемиот христијански празник Велигден.

Црквата Успение на Пресвета Богородица (позната и како: Света Богородица Каменско) се наоѓа во строгиот центар на Охрид во близина на чинарот и Старата чаршија.