Владата денеска ги утврди и пакетот договори и меморандуми за соработка со Република Косово, кои што се предвидени да бидат потпишани на заедничката седница на двете влади.

Како што се наведува од владината прес-служба, седницата ќе се одржи во Скопје на 16 септември.