Унгарија го ратификуваше НАТО-протоколот

656

Унгарија е 19-тата држава која го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Македонија во НАТО.

Сите 153 пратеници на седницата во унгарскиот парламент се изјаснија „за“. На седницата присуствуваше претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Унгарија е 19-тата земја-членка на НАТО, од вкупно 29, која го ратификуваше Протоколот.