Донесена е одлука угостителските објекти да работат до 21 часот, наместо до 18 часот како што беше претходно.

За ова информираше министерот за здравство, Венко Филипче на социјалните мрежи.

– Денеска на седница на Влада, усвоивме предлог, од 21 јануари работното време на угостителските објекти да биде до 21 часот – соопшти Филипче.

Тој најави и дека следната недела, по анализирање на епидемиолошката состојба во земјата, можно е дополнително олабавување на мерките, односно работното време на угостителските објекти да биде до 23 часот.