Според УХМР, до понеделник под влијание на топла воздушна маса и јужно воздушно струење ќе има значително повисоки температури кои на места ќе бидат и над 30 степени.

Во сабота од крајот на денот и преку ноќта кон недела во западните делови ќе има услови за појава на локален дожд.