Стабилизирање на времето и пораст на температурата

111

Услови за краткотраен дожд утре ќе има во јужнa Македонија. Потоа следува период на стабилно време со постепен пораст на дневната температура.

Според прогнозата на УХМР,  максималната дневна температура в недела ќе биде од 28 до 35 сетепени, в понеделник од 29 до 36, во вторник од 30 до 37 степени.